As rosquillas da Bisavoa

Ingredientes: 500g de fariña, 6 ovos, un pocillo de aceite de oliva virxen extra, outro de leite e de azucre, un sobre de levadura Royal, un culin de anís raladuras de limon é aceite de xirasol.

Elaboración:Antes de empezar colle un bol e bótalle os 6 ovos e un poco de fariña e vátelo ben, a continuación cando estea feito todo isto vótase o sobre de levadur Royal, (tamen vale levadura de marca branca, o resultado sera o mesmo)o pocillo de leite de azucre e de leite e de aceite, seguido disto bátese todo istobotando mais fariña, anís e as raladuras de limón. Cando estea feita a masa pola nun sitio temperado tapado cun trapo e mentres tanto votas o aceite de xirasol nunha tixola. Por último estea batendo estea botando burbullas coles un cacho de masa, fas un furado no centro e esperas a que estea dourada por ambos lados e repites o proceso ata rematar a masa e...


BO PROBEITO



NOTA DO AUTOR PARA O COCIÑEIR@:

O resultado e exacatamente igual tanto se lle votas anís como as iraladuras de
limón, non noto adiferencia. Se non ten nigun destes produtos NON afectara ao sabor. Se ben que non inchan as rosqillas ao fritilas botelles mais fariña.